Tannat

Gelegen aan de Vier-Windenstraat in het bruisende Sint-Jans-Molenbeek, vormt Tannat een gemengd woon-werkproject op een unieke locatie. Het gebied wordt gekenmerkt door de een verwevenheid van economische en residentiële functies.

Geïnteresseerd om deel uit te maken van de productieve gelijkvloers?

Revive zal de oude loodsen van Cinoco, een voormalige wijnhandelaar, nieuw leven inblazen en herontwikkelen tot 79 huurappartementen met gemeenschappelijke binnen- en buitenruimtes, evenals 2700 m² flexibele werkruimte op Tannat. De naam ‘Tannat’ is geïnspireerd op een delicate druivensoort die bekend staat om zijn elegante rijping, net zoals onze visie voor dit terrein.

Locatie

Een locatie in Brussel was nog nooit zo toegankelijk. Tannat ligt op een boogscheut van het Weststation, een centraal knooppunt voor trein, metro, tram en bus. Bovendien is het een belangrijke schakel voor de toekomstige verbinding tussen Brussel-Noord en Brussel-Zuid, alsook voor de treinen van het Gewestelijk Expresnet (GEN). Vier metrolijnen (1, 2, 5, 6) stoppen recht voor de deur van de site, samen met sneltram 82 en verschillende bussen. Last but not least is er niet veraf een Villo-fietspunt en diverse parkeermogelijkheden.

Historie

Tot het einde van 1974 prijkte op de locatie van Tannat en de omliggende bouwblokken de Vandenheuvel-brouwerij, waar de heerlijke Ekla-pils werd gebrouwen. Na de sluiting werden verschillende delen verkocht en vestigde zich het vermaarde Palais du Vin op het terrein. Sinds 2008 zijn ze samengekomen onder de Cinoco Group, een gerenommeerde Belgische wijnverdeler met een rijke geschiedenis van meer dan 325 jaar. Jarenlang hadden ze hun wijnmagazijnen in Molenbeek. In 2019 verhuisde Cinoco naar Nijvel, waardoor ruimte vrijkwam op de site voor een school en een veelzijdig woonproject.

Mixed use

Op Tannat zullen wonen en werken naadloos door elkaar vloeien. Op het gelijkvloers van het gebouw voorzien we een volledig economische plint, die beschikbaar is voor lokale ondernemers. Er wordt gefocust op drie thema’s, zorgvuldig uitgekozen en in lijn met de Molenbeekse economie; leren, maken en eten. De plint is voorzien van 2700 m² gereserveerd voor economische activiteiten, en in de komende jaren zullen we deze ruimtes samen met onze huurders invullen.

Registreer je interesse    Uw gegevens worden verwerkt volgens ons privacybeleid